Sposób przygotowania:
Proste żeberka na słodko
Sos sojowy mieszamy z 3 łyżkami oleju, chili oraz miodem. Żeberka oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy marynatą, odstawiamy na 1 godzinę, a następnie obsmażamy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Gdy żeberka się ładnie zarumienią, dodajemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę, podlewamy odrobiną wody i dusimy aż zmiękną. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
![Proste żeberka na słodko Proste żeberka na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/proste-zeberka-na-slodko-82670.jpg)
![Proste żeberka na słodko Proste żeberka na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/proste-zeberka-na-slodko-82671.jpg)
![Proste żeberka na słodko Proste żeberka na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/proste-zeberka-na-slodko-82672.jpg)