dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Żeberka paprykowe z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne żeberka w marynacie paprykowo-ketchupowej z bazylią. Ostrość zależy od nas samych, można dodać ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze smaki.

Żeberka paprykowe z bazylią

Składniki:

Żeberka paprykowe z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Żeberka paprykowe z bazylią
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, jeśli lubimy ostrzejsze smaki można dodać dodatkowo ostrą paprykę. Żeberka czyścimy, dzielimy na porcje i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy z całą marynatą do folii do pieczenia i zawiązujemy oba końce a wierzch w kilku miejscach nakłuwamy igłą. Pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)