motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Żeberka z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka z dodatkiem miodu gotowane w parowarze

Żeberka z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka z parowaru

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z parowaru
Umyte i osuszone żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Miód rozpuszczamy i chłodny łączymy z oliwą z dodatkiem soli i pieprzu. Pokrojone żeberka polewamy przygotowaną marynatą. Następnie oprószamy je suszoną bazylią. Odstawiamy na 15 minut w chlodne miejsce. Dajemy do parowaru i gotujemy na parze około 30 minut. Przygotowane żeberka smaczne są z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami.
Żeberka z parowaru
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki
Żeberka z parowaru
Pokrojone mięso polewamy przygotowaną marynatą z oliwy i miodu
Żeberka z parowaru
Następnie oprószamy z każdej strony suszoną bazylią
Żeberka z parowaru
Przygotowane mięso dajemy do parowaru i gotujemy 30 minut