A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Żeberka z odzysku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

pożywne i zdrowe mięsko,dobry posiłek dla urwisów wpadających ze szkoły i wołających od progu-JEŚĆ!

Żeberka z odzysku

Składniki:

Żeberka z odzysku

 

  • 1 kg odgotowanych żeberek
  • vegeta
  • przyprawa do mięs Knorra
  • bazylia
  • 1 sos pieczarkowy
  • 2 starte marchewki
  • natka pietruszki
  • maggi
  • ziarenka pieprzu czarnego
  • 2 listki laurowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z odzysku
Z żeberek wypruwamy kości i posypujemy przyprawami i bazylią,podpiekamy w piekarniku,aby usunąć nadmiar tłuszczu.Przygotowujemy sos,dodajemy marchew,natkę.listek i pieprz, wrzucamy do niego mięsko.Wszystko dusimy przez pół godziny.Podajemy z ziemniakami,z wody i surówką z kiszonej kapusty.SMACZNEGO.