Sposób przygotowania:
żeberka po kaszubsku.
Żeberka umyj i podziel na mniejsze porcje, oprósz mąką. Cebulę obierz i posiekaj. Kapuste oczyść i drobno poszatkuj.
Na rozgrzanym oleju przesmaż na złoty kolor żeberka. Na tym samym tluszczu, zeszklij cebule, po czym dodaj kapuste. Całość przypraw solą, pieprzem, majerankiem, dodaj listek laurowy, wymieszaj i dus wolno, kilka razy mieszajac. oczyść marchew i zetrzyj ją na grubej tarce. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i przesmaż na nim marchew. Gdy kapusta zmniejszy swoją objętość dodaj do niej marchew i pokrojone w kostkę pomidory i koperek. Wymieszaj i przez chwile duś. Nastepnie połowę kapusty przełóż do innego garnka i ulóż w nim żeberka, po czym przykryj je pozostałą kapustą. Zalej wszystko ok 1,5 szklanki wody i duś pod przykryciem, aż żeberka zmiękną.
Na rozgrzanym oleju przesmaż na złoty kolor żeberka. Na tym samym tluszczu, zeszklij cebule, po czym dodaj kapuste. Całość przypraw solą, pieprzem, majerankiem, dodaj listek laurowy, wymieszaj i dus wolno, kilka razy mieszajac. oczyść marchew i zetrzyj ją na grubej tarce. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i przesmaż na nim marchew. Gdy kapusta zmniejszy swoją objętość dodaj do niej marchew i pokrojone w kostkę pomidory i koperek. Wymieszaj i przez chwile duś. Nastepnie połowę kapusty przełóż do innego garnka i ulóż w nim żeberka, po czym przykryj je pozostałą kapustą. Zalej wszystko ok 1,5 szklanki wody i duś pod przykryciem, aż żeberka zmiękną.