kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Żeberka po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i w chrupiącej skórce.Jałowiec dodaje leśnego miłego aromatu.

Żeberka po myśliwsku

Składniki:

Żeberka po myśliwsku

 

Sposób przygotowania:

Żeberka po myśliwsku
Jałowiec i pieprz mielimy na proszek, mieszamy je z reszta przypraw.Wsypujemy przyprawy do oleju i dobrze mieszamy. (można wlac do słoiczka,zakręcić i potrzepać).Taką zaprawą nacieramy dokładnie żeberka i wstawiamy je na 4,5 godziny do lodówki.Po tym czasie układamy w żaroodpornym naczyniu przykrywamy folią i pieczemy 45 minut w temperaturze 200*C.Na 10 minut przed końcem pieczenia warto odkryć folię wtedy żeberka będa miały chrupiąca skórkę. Smacznego!