laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Żeberka soczyste i kruche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe żeberka soczyste i kruche

Żeberka soczyste i kruche

Składniki:

Żeberka soczyste i kruche

 

  • kg żeberek
  • 2 cebule
  • 40 dag pieczarek
  • wegeta
  • sól pieprz
  • bazylia tymianek
  • olej
  • 1/2 szkl bulionu
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki octu
  • magga 2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy mały
  • duży seler

Sposób przygotowania:

Żeberka soczyste i kruche
Żeberka myjemy i osuszamy.Dzielimy na porcje i podsmażamy z obu stron na gorącym tłuszczu.Cebulę obieramy i kroimy w plastry pieczarki obieramy i kroimy w paski mieszamy przyprawiamy vegetą i podsmażamy.. Mięso przyprawiamy ziołami. Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego na wierzch układamy podsmażone pieczarki z cebulą. Górę posypujemy startym selerem. Pół szklanki bulionu mieszamy z cukrem octem ,magą i koncentratem.Tym zalewamy całe żeberka,przykrywamy naczynie i pieczemy 1 godz w tem 180 stopni