Sposób przygotowania:
Żeberka w kapuście.
Żeberka solimy i pieprzymy po czym wstawiamy je na min. 2 godziny do lodówki. Do dużego garnka wkładamy kapustę kiszoną i liście laurowe. Duże kawałki żeberek obsmażamy z obu stron na oleju. Obsmażone żeberka układamy na kapuście kiszonej i posypujemy je kilogramem poszatkowanej białej kapusty. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, po czym smażymy ją na złoty kolor na tym samym tłuszczy na którym smażyliśmy żeberka. Cebulę wraz z tłuszczem przelewamy do garnka z kapustami (nie mieszamy). Rosołki rozpuszczamy w ok 1 litrze wody i wlewamy go do żeberek (powinno go być tyle żeby przykrył całe danie). Całość dusimy na wolnym ogniu do momentu aż biała kapusta na z góry będzie miękka (ok 2 godziny). Przed podaniem dania na stół żeberka kroimy na mniejsze kawałki a kapustę dokładnie mieszamy. W razie potrzeby (gdyby kapusta była zbyt kwaśna) dodajemy odrobinę cukru. Smacznego :))