Agusia89

Agusia89

Kucharz
[Przepisów: 8]

Żeberka w kapuście kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka w kapuście kiszonej jest wyśmienitym daniem obiadowym

Żeberka w kapuście kiszonej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka w kapuście kiszonej

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w kapuście kiszonej
Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze części. Obsypać vegetą, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty kiszonej i połowę przypraw. Podsmażone żeberka włożyć do kapusty, a na pozostałym oleju podsmażamy pokrojona cebulę na złoty kolor i wrzucić na żeberka.Na to dajemy resztę kapusty i resztę przypraw. Podlewamy połową szklanką wody.Całość przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na ok 2,5 godz. Po 2 godzinach dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy.Smacznego!!!
Żeberka w kapuście kiszonej
Żeberka podsmażamy na oleju, kładziemy na połowie kapusty. cebulę kroimy w kostkę albo w piórka.
Żeberka w kapuście kiszonej
W naczyniu żaroodpornym kładziemy kapustę-przyprawy-żeberka-kapustę- przyprawy i przykrywamy pokrywką.
Żeberka w kapuście kiszonej
Po 2 godzinach wyciągami i smarujemy koncentratem pomidorowym. Ponownie zapiekamy