paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Żeberka w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne danie mięsne w marynacie z musztardą francuską oraz octem balsamicznym z odrobina mielonej papryki i cząbru.

Żeberka w marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w marynacie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w marynacie
Żeberka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso poporcjować.

Do roztopionego masła wlać ocet balsamiczny i wymieszać. Do masła do smaku dodać sól oraz pieprz, wsypać mielona paprykę i cząber, dodać również musztardę francuską razem wymieszać.

Żeberka natrzeć marynatą i pozostawić na kilkanaście godzin a najlepiej na noc.

Piec przez 1 godzinę w temp. 190 stopni w rękawie do pieczenia.
Żeberka w marynacie
Do roztopionego masła wlać ocet balsamiczny i wymieszać
Żeberka w marynacie
Do masła do smaku dodać sól oraz pieprz, wsypać mielona paprykę i cząber, dodać również musztardę
Żeberka w marynacie
Żeberka natrzeć marynatą i pozostawić na kilkanaście godzin a najlepiej na no
Żeberka w marynacie
Piec przez 1 godzinę w temp. 190 stopni w rękawie do pieczenia.