lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Bawarskie mięsiwa na Oktoberfest

Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie ma to jak musztarda w kuchni, czyli żeberka w trochę innym otoczeniu.

Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu
Żeberka umyłam pocięłam w mniejsze kawałki . Do miseczki włożyłam musztardę i keczup dodałam sok z cytryny i olej wymieszałam. Rozmaryn i oregano zmieszałam z solą i pieprzem dodałam do miseczki i wymieszałam. Nacierałam                 żeberka z obu stron i wkładałam do rękawa. Zapiekałam około 1 godziny w 180 stopniach sprawdzając czy się upiekły.
Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu
Tak dosyć gęsto nakładałam marynaty na żeberka
Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu
Zeberka pokroiłam na mniejsze porcję lepiej sie je potem