dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Żeberka w miodzie 8

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka są łatwe w przygotowaniu, mają cudowny aromat i delikatny smak. Świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad.

Żeberka w miodzie 8

Składniki:

Żeberka w miodzie 8

 

  • Przygotuj:
  • około 1 kg żeberek,
  • vegeta lub sól,
  • majeranek,
  • olej do smażenia,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 10 dag suszonych moreli

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie 8
Na początku żeberka umyj, posól, natrzyj majerankiem i odstaw do lodówki na godzinę. Następnie podsmaż je na złoty kolor i przełóż do garnka. Do naczynia z wodą dodaj miód, koncentrat pomidorowy i ketchup. Wszystko wymieszaj i wlej do żeberek. Duś na małym ogniu, aż będą miękkie. Pod koniec duszenia dodaj do całości suszone morele. Smacznego!