VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Cytrynowo-miodowe żeberka - marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Rewelacyjne połączenie słodkiego smaku miodu z wyrazistym smakiem kwaskowatej cytryny. Takie żeberka możemy również ugrillować.

Cytrynowo-miodowe żeberka - marynowane

Składniki:

Cytrynowo-miodowe żeberka - marynowane

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowo-miodowe żeberka - marynowane
Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy.

Nacieramy przyprawą do mięsa, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

Miód z olejem mieszamy, zalewamy mięso, dokładnie obtaczamy.

Żeberka zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny.

Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut w 200*C.