Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Żeberka w sosie grzybowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepyszne żeberka w sosie grzybowym. Doskonałe na obiad dla całej rodziny. Warto je przygotować. Polecam!

Żeberka w sosie grzybowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka w sosie grzybowym

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie grzybowym
Żeberka pokrój na porcje. Podsmaż na odrobinie oliwy. Przełóż do garnka, podlej wodą. Wsyp paprykę oraz przyprawę uniwersalną. Grzyby razem z cebulą podsmaż na maśle. Dodaj do mięsa. Gotuj na małym ogniu do miękkości. Śmietanę wymieszaj z mąką i musztardą. Dodaj do żeberek i chwilę pogotuj. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Żeberka w sosie grzybowym
Żeberka pokrój na porcje. Podsmaż na odrobinie oliwy.
Żeberka w sosie grzybowym
Przełóż do garnka, podlej wodą. Wsyp paprykę oraz przyprawę uniwersalną. Grzyby razem z cebulą podsmaż na maśle. Dodaj do mięsa. Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Żeberka w sosie grzybowym
Śmietanę wymieszaj z mąką i musztardą. Dodaj do żeberek i chwilę pogotuj. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.