Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie majerankowym
Podsmażamy żeberka na smalcu z każdej strony.Zalewamy wodą i przykrywamy.Dusimy do miękkości na małym ogniu z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego.Kiedy bedą gotowe wyjmujemy je z garnka i zabezpieczamy przed wystygnięciem.Z sosu wyjmujemy listek laurowy i ziele angielskie. Studzimy i zbieramy nadmiar tłuszczu z wierzchu.Z powrotem podgrzewamy i wsypujemy 2 czubate łyżki majeranku suszonego.Doprawiamy solą i pieprzem.Zageszczamy mąką rozmąconą w 50ml wody-koniecznie zimnej.Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając.Wkładamy z powrotem żeberka i gotujemy razem jeszcze 5 minut na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami lub świeżym pieczywem mieszanym.Smacznego!!!