lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Żeberka w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka to smaczne danie obiadowe. Ja podaje je z ziemniakami i buraczki i mojej rodzinie bardzo smakują.

Żeberka w sosie pieczeniowym

Składniki:

Żeberka w sosie pieczeniowym

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie pieczeniowym
Żeberka umyć, podzielić na części. Opruszyć przyprawami i odstawić na 2 godziny. Na patelni rozgrzac olej dodać pokrojoną w plastry cebule i czosnek oraz żeberka. Obsmnażyć mięso z obu stron na złoty kolor, Dodać wody i dusić pod przykryciem okolo 30 minut. do naczynia wlac szklanke wody i 2 łyżki mąki. Dobrze rozklepac by nie bylo grudek. Zalać mięso dokladnie mieszając, az sos zgęstnieje. Zagotować. Podawa z ziemniakami i buraczkami.