Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Żeberka z dzemem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie obiadowe dla czterech osób.

Żeberka z dzemem

Składniki:

Żeberka z dzemem

 

  • 2kg żeberek
  • 1 dżem morelowy
  • 1 ketchup duży
  • 3 duże cebule
  • przyprawa(ziarenka smaku,vegeta)

Sposób przygotowania:

Żeberka z dzemem
Umyte żeberka kroimy w cienkie paski.Posypujemy przyprawą,zostawiamy na noc w lodówce żeby przeszły przyprawami.Smarujemy naczynie żaroodporne cienką warstwą dżemu i ketchupu.Wkładamy na to żeberka i krążki cebuli.Grubo smarujemy dżemem,ketchupem.Przykryć naczynie.Pieczemy około 2 godzin w 200 stopniach.Smacznego