WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Żeberka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka wieprzowe smażone na patelni bez sosu i bez zbędnych dodatków. Doprawione jedynie przyprawami na lekko pikantnie.

Żeberka z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka z patelni

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z patelni

ETAP 1:

Żeberka wieprzowe umyć i osuszyć. Podzielić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i włożyć żeberka. Obsmażyć je na rumiano z każdej strony. Następnie doprawić delikatnie solą. Posypać również pieprzem i czosnkiem granulowanym. Polać sosem sojowym.

Patelnię przykryć i smażyć żeberka aż będą mięciutkie. W trakcie smażenia przywracać co jakiś czas.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Żeberka z patelni
Żeberka w trakcie smażenia na patelni na oleju
Żeberka z patelni
Surowe żeberka ułożone na rozgrzanym oleju