Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i jajkiem
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć cienkie naleśniki.
Farsz:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na łyżce oleju. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki przełożyć do miski, dodać posiekaną dymkę i wymieszać.
Naleśniki smarować farszem i zwijać krokiety.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)
Farsz:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na łyżce oleju. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki przełożyć do miski, dodać posiekaną dymkę i wymieszać.
Naleśniki smarować farszem i zwijać krokiety.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)