Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Żeberka z szybkowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny pomysł na pyszny obiadek - polecam rozpadające się aromatyczne żeberka. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu.

Żeberka z szybkowaru

Składniki:

Żeberka z szybkowaru

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z szybkowaru
Żeberka myjemy, kroimy i przekładamy do miski. Oprószamy solą i pieprzem. 

W szybkowarze rozgrzewamy olej, wrzucamy żeberka i mocno przesmazamy na rumiano. 

Cebule obieramy i kroimy w krążki. Czosnek obieramy i siekamy w plasterki - dodajemy do żeberek. Kiedy calosc jest przysmażona zalewamy wodą by bylo ponad mięso. 

Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.Zamykamy szybkowar i gotuje 35 minut. 

Wyłączamy i odstawiamy na 5 minut. 

Otwieramy i podgotowujemy do odparowania wywaru lub z wywaru można przygotować sos.