Sposób przygotowania:
Żeberka z szybkowaru
Żeberka myjemy, kroimy i przekładamy do miski. Oprószamy solą i pieprzem.
W szybkowarze rozgrzewamy olej, wrzucamy żeberka i mocno przesmazamy na rumiano.
Cebule obieramy i kroimy w krążki. Czosnek obieramy i siekamy w plasterki - dodajemy do żeberek. Kiedy calosc jest przysmażona zalewamy wodą by bylo ponad mięso.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.Zamykamy szybkowar i gotuje 35 minut.
Wyłączamy i odstawiamy na 5 minut.
Otwieramy i podgotowujemy do odparowania wywaru lub z wywaru można przygotować sos.
W szybkowarze rozgrzewamy olej, wrzucamy żeberka i mocno przesmazamy na rumiano.
Cebule obieramy i kroimy w krążki. Czosnek obieramy i siekamy w plasterki - dodajemy do żeberek. Kiedy calosc jest przysmażona zalewamy wodą by bylo ponad mięso.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.Zamykamy szybkowar i gotuje 35 minut.
Wyłączamy i odstawiamy na 5 minut.
Otwieramy i podgotowujemy do odparowania wywaru lub z wywaru można przygotować sos.