dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczone nogi gęsi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne mięsko z gęsi. Szybo się przygotowuje i można podawać z ziemniakami i surówką lub pieczywem.

Pieczone nogi gęsi

Składniki:

Pieczone nogi gęsi

 

Sposób przygotowania:

Pieczone nogi gęsi
Nogi gęsi dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy przy pomoc ręcznika papierowego. Sól, pieprz ziołowy, paprykę, majeranek i oliwę dokładnie mieszamy. Mięso nacieramy przygotowaną ziołową pastą.

Mięso odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby się zamarynowało. Nastepnie mięso przekładamy do rękawa foliowego, dodajemy liście laurowe i pieczemy w 200 stopniach ok 1,5 - 2 godziny do miękkości.

Smacznego!