Sposób przygotowania:
Żeberka z warzywamii różowym ryżem
Zimną wodę wlać do garnka i zagotować. Gdy się zagotuje posolić, dodać barwnik i ponownie zagotować. Włożyć saszetki ryżu i gotować według czasu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu ryż odsączyć z wody, wysypać go z woreczków z powrotem do garnka i przykryć aby nie wystygł. Umyte i osuszone żeberka pokroić między kostkami na paski. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na niej kawałki mięsa i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Gdy będą rumiane podlać wodą, zakryć pokrywką i dusić do miękkości. Po około 30 minutach dodać przyprawy i dalej dusić. Dodać warzywa, wsypać mieszankę dołączoną do warzyw i dusić około 15 minut. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobina wody i zagęścić nią sos.
evita0007
darmiona
przegapiłam różowy ryż i też koniecznie muszę "zgapić" :-)
evita0007
Nie przegapiłas bo właśnie widzisz hihi,Ewcia ma rózowy ja miałam niebieski ;)
elzbieta8960