lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubicie zjeść smacznie i zdrowo ?? To zapraszam do mnie, smacznie szybko i zdrowo. No chyba że mamy tu niejadków no to trudno :)

Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą

składniki

 

  • Dodatkowo:
  • sól,pieprz, sok z cytryny, papryka czerwona wędzona, keczup

Sposób przygotowania:

Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą

Przygotowanie

Najpierw zajęłam się mięskiem bo wiadomo najdłużej się smaży niż inne dodatki.

Umyłam żeberka posoliłam posypałam papryką czerwoną wędzoną oraz wysmarowałam je keczupem.

Obsmażyłam i poddusiłam na patelni dobrą godzinkę by mięsko zmiękło.

Fasolkę szparagową umyłam poobcinałam ogonki i na patelnie. Dusiłam do miękkości i odcedziłam z wody.

Masło rozgrzałam i dodałam fasolkę szparagową obsmażyłam lekko i posypałam bułką tartą. Jeszcze chwile razem smażyłam i gotowe.

Ogórki gruntowe obrałam, starłam na tarce na grubych oczkach.
Odcedziłam z wody i dodałam śmietanę sól, pieprz i trochę soku z cytryny by miało bardziej wyrazisty smak.

Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
Musze powiedzieć, że całość super się komponowała. Smacznie treściwie i zdrowo 🙂

Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą
Smażą się żeberka a potem duszą pod pokrywką
Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą
Fasolka z bułka tarta i masełkiem dochodzi
Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą
Fasolkę umyć obciąć końcówki i przełożyć na patelnie
Żeberka zapiekane z warzywami i kaszą
Żeberka myjemy kroimy w mniejsze porcje , doprawiamy i smażymy