Sposób przygotowania:
Zebra
Zaczynamy od ubicia jajek z cukrem. Robimy to za pomocą miksera. Potem dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec olej i wodę. Wszystko razem miksujemy, aż masa będzie gładka i jednolita. Wtedzy ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao. Każdą z części dokładnie mieszamy.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką i na środek tortownicy lejemy 2 łyżki jasnej masy, potem 2 łyżki ciemnej i tak na zmianę, aż ciasto nam się skończy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką i na środek tortownicy lejemy 2 łyżki jasnej masy, potem 2 łyżki ciemnej i tak na zmianę, aż ciasto nam się skończy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.