Sposób przygotowania:
Zebra
Sposób przygotowania: Żółtka, cukier, cukier wanilinowy wymieszać mikserem na puszystą masę. Ucierając ciasto dodać do niego gorącą wodę, aromat, olej, a następnie mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą. Ciasta podzielić na 2 części, do jednej z nich dodać kakao. Natłuścić tortownicę o średnicy 24 cm - oprószyć mąką. Na środku tortownicy nałożyć łyżkę jasnego ciasta, a na środek jasnego ciasta wlać łyżkę ciasta ciemnego. W ten sposób nakładać ciasto jedno na drugie, aż do wyczerpania obu rodzajów ciasta. Piec ok. 60 minut. Piekarnik gazowy: temp. 170º C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 170º C (powinien być podgrzany)
elzbieta8960
Pyza
msewka
Natala1210