iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zebra bardzo wilgotna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie ciasta jak zebra są naprawdę warte upieczenia, bo mogą postać dłużej w lodówce. A i mrozić je można z powodzeniem.

Zebra bardzo wilgotna

Składniki:

Zebra bardzo wilgotna

 

Sposób przygotowania:

Zebra bardzo wilgotna
Margarynę z cukrem oraz żółtkami ucieramy na puszystą masę, dodajemy mąki, olej, mleko oraz ocet. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, mieszamy. Odlewamy 1/4 masy i dodajemy do niej kakao. Wylewamy do małej prostokątnej blachy masę ciemną lejąc łyżką po brzegach blachy, następnie białą itp do wyczerpania składników. Pieczemy godzinę w temp. 160 stopni. Po wyjęciu możemy udekorować cukrem pudrem. 

Tagi:

jajko jajka