lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zebra w ciapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiadomo trzeba dzieci uczyć kuchni by kiedy wyjdą z domu umiały o siebie zadbać

Zebra w ciapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zebra w ciapki

 

 

  • 1½ szklanki cukru pudru

 

  • 1 cukier wanilinowy

 

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 1 szklanka wody

 

  • 1 szklanka oleju roślinnego

 

  • 2 łyżki ciemnego kakao

 

 

  • aromat waniliowy

Sposób przygotowania:

Zebra w ciapki
Oto najprostsza rzecz  zaczynamy od zmiksowania jajek  z cukrem waniliowym i cukrem pudrem .Następnie dodajemy  mąkę i proszek do pieczenia i nadal miksujemy . Na koniec dodajemy olej i wodę. Ciasto dzielimy na połowę dodajemy do jednej części kakao a do drugiej mąkę 2 łyżki .Do tortownicy średnica 26 wysmarowanej masłem i posypaną mąką wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto . Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach . Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekło .Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem albo polać polewą .Ciasto właściwie babka jak wiele innych ale kiedy ktoś pierwszy raz robi to dla niego nawet najprostsza babka jest trudna :)
Zebra w ciapki
Tu wygląda bardziej okazale :) ważne ze smakuje
Zebra w ciapki
Ten kawałek ejst pzrepyszny prawda? córcia jest zachwycona
Zebra w ciapki
Ciasto na pzremian wlewamy moja córcia łyzka robiła
Zebra w ciapki
Ciasto pzrelać w dwie miseczki do jednej dodać 2 łyzki kakao do druhiej 2 łyżki mąki

Tagi:

jajko jajka