Sposób przygotowania:
Zebra wg MARIA66
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem dodając cukry , około 5 minut.Wlewamy porcjami olej, wodę, oraz wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko miksujemy , do połączenia około 5 minut.Następnie ciasto dzielimy na dwie równe części . Do jednej porcji wsypujemy mąkę(2 łyżki) i mieszamy do połączenia. Do drugiej porcji wsypujemy kakao i także łączymy.Przygotowujemy torownicę o średnicy 23 cm, wykładamy papierem do pieczenia.Do tortownicy na środek wlewamy ciasto po 1 łyżce ciemnego , a następnie jasnego , na przemian do wyczerpania się ciast.Ciasto będzie się układało w paski. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w tortownicy a następnie kroimy.