Sposób przygotowania:
Zebra z jagodami
Składniki podstawowe podzielić na "mokre" i "suche". Mokre wymieszac ze sobą i suche tez wymieszać. Połaczyć razem mieszając bardzo dokładnie. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać dodatkowe 2 łyzki mąki, a do drugiej części dodać 2 łyzki kakao. Wylać na blachę wg schematu: jedna łyżka jasnego ciasta na środek natłuszczonej blachy, na ciasto jasne łyżka ciemnego ciasta - również na środek. Powtarzać czynność do czasu aż skończy się ciasto w obydwu miseczkach. Oczyszczone jagody wymieszać z mąką ziemniaczaną, wyłożyć na wierzch ciasta. Na jagody wyłożyć kruszonkę, która powstanie przez ugniatanie palcami 2 łyżek mąki, 2 łyżek cukru z 4 łyzkami mąki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st, piec około 50 stopni.
Rossie