agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Żelazna pasta jajeczna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.

Żelazna pasta jajeczna

Składniki:

Żelazna pasta jajeczna

 

  • Składniki (ilości przykładowe):
  • 5 jajek,
  • pęczek natki pietruszki,
  • pęczek szczypiorku,
  • garść rukoli,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Żelazna pasta jajeczna
Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła. Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!