Sposób przygotowania:
Żelkowy zielony sernik
1 galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku, a dwie w 1/2 szklanki wrzącej wody. Ostudzić. Blachę do placka wyłożyć waflami suchymi lub biszkoptami. Z butelki pysia odlać 1/2 szklanki, a resztę zagotować. Zielone, żelkowe budynie rozpuścić w odlanym pysiu i dodać do gotującego się soku. Wymieszać i gorąca masę wylać na biszkopty. Na wierzch ułożyć następną warstwę wafli lub biszkoptów. Serek homo zmiksować z dwiema galaretkami i pozostawić chwilę do stężenia. Następnie tężejącą masę serową wylać na blachę. Wstawić do lodówki. Kiwi obrać i pokroić ułożyć na masie serowej (Kiwi przedtem zamoczyć w 1/2 szkl wody zagotowanej z łyżka cukru - wtedy galaretka się stężeje). Kiedy 300ml galaretki zacznie gęstnieć - wylać ją na powierzchnie i ponownie wstawić do lodówki na ok 2-3 godziny.