dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Zielona fasolka szparagowa z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pikantny dodatek do drugiego lub samodzielne danie

Zielona fasolka szparagowa z pomidorami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielona fasolka szparagowa z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka szparagowa z pomidorami
Fasolkę ugotować na parze do miękkości i pokroić w dwu centymetrowe kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej i masło, wrzucić cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać pomidory i smażyć 10 minut mieszając od czasu do czasu. Doprawić wszystkimi przyprawami. Na końcu dodać fasolkę, wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego lub jako samodzielne danie (z grzankami na przykład).
Zielona fasolka szparagowa z pomidorami
Cebulę, czosnek, obrane pomidory i przyprawy podsmażyć
Zielona fasolka szparagowa z pomidorami
Fasolkę ugotować na parze do miękkości i pokroić w dwu centymetrowe kawałki
Zielona fasolka szparagowa z pomidorami
Na końcu dodać fasolkę do pomidorów, wymieszać i zajadać.