Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zielona papryka faszerowana tofu (Chiny)

         
ocena: 3/5 głosów: 5

Rozgrzać na patelni olej i lekko zrumienić cebulę. Dodać ryż i smażyć około 1

Zielona papryka faszerowana tofu (Chiny)

Składniki:

Zielona papryka faszerowana tofu (Chiny)

 

  • 2 łyżki oleju
  • posiekana cebula
  • 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 30 dag tofu
  • 2 łyżki keczupu
  • sól
  • 4 duże zielone papryki

Sposób przygotowania:

Zielona papryka faszerowana tofu (Chiny)
Rozgrzać na patelni olej i lekko zrumienić cebulę. Dodać ryż i smażyć około 1 minutę. Dodać tofu, dobrze je rozgniatając na patelni i smażyć wszystko razem jeszcze 2 minuty. Przyprawić solą i keczupem. Papryki wydrążyć z gniazdek nasiennych, napełnić farszem, ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze, posmarować olejem po wierzchu i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.