Sposób przygotowania:
Zielona polędwiczka
1.Polędwiczkę oczyść z błon. Wymyj dokładnie i osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. Drobno posiekaj pietruszkę. Można to zrobić w malakserze. Wymieszaj z bułką tartą. Dodaj szczyptę soli, pieprz, startą skórkę z cytryny i 1,5 łyżki oliwy. 2.Stopić na patelni masło, dodaj olej i obsmaż polędwiczkę z obu stron. Dzięki temu pory zamykają się pory i mięso w środku jest soczyste w środku. 3. Panierkę rozłóż na talerzu. Ciepłą polędwiczkę posmaruj musztardą. Obtocz ją w ziołach z każdej strony i dociśnij. Przełóż do naczynia żaroodpornego i skrop oliwą. Piecz 20 minut w 170 stopniach. Odstaw na chwilę a potem pokrój i podawaj z ulubionymi warzywami.