Sposób przygotowania:
Zrazy wieprzowe po mediolańsku
Polędwiczkę dzielimy sobie na 6 równych części i rozbijamy je. Mielimy kiełbasę i mieszamy ją z mięsem mielonym. Rozcieramy czosnek z solą. Dodajemy czosnek do mięsa mielonego, wrzucamy też ser, natkę pietruszki i roztrzepane jajko. Bardzo dokładnie wszystko mieszamy i robimy jednolita masę. Doprawiamy ja sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Ponownie mieszamy.Każdy nasz kawałek polędwiczki smarujemy masą mięsa mielonego, zwijamy w rulonik i owijamy dodatkowo plasterkiem boczku. Otaczamy w mące i obsmazamy sobie nasze ruloniki na maśle. Wlewamy wino, odparowujemy połowę. Przykrywamy danie i pieczemy 40 minut w 200*C. Podajemy z ryżem na sypko polane sosem z pieczenia. Mnie osobiście lepiej smakuje z pure ziemniaczanym i zielonym groszkiem lub zielona fasolką szparagową. Smacznego!