Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Zielona potrawka wegetariańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warzywny śmietnik z tofu albo kotletami sojowymi

Zielona potrawka wegetariańska Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zielona potrawka wegetariańska

 

  • 2 zielone papryki
  • 1 czerwona papryka
  • mała cukinia
  • jasna część pora
  • garść mrożonego groszku
  • kilka ugotowanych wcześniej kotletów sojowych
  • oliwa lub olej
  • świeży imbir tak ok centymetr
  • świeżą ostra papryczka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawa jalfrezi masala, ok łyżeczka
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Zielona potrawka wegetariańska
Do szerokiego naczynia z ok 1/4 szkl rozgrzanego oleju wsypywać pokrojone warzywa począwszy od cukinii. Następnie dorzucić pokrojone kotlety sojowe (lub pół kostki tofu). Podlać niewielka ilością wody, ostrożnie posolić.. Dodać najważniejszą tu przyprawę -jalfrezi masalę oraz czosnek, drobno pokrojony imbir jak też dosolić sosem sojowym. Papryczki tyle ile lubimy. Na sam koniec można potrawę posypać kiełkami.
Zielona potrawka wegetariańska
Kotlety sojowe można zastąpić pokrojonym w kostkę tofu