Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielona sałata z koperkiem i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zielona sałata z jajkami i kefirem jest świetna w upalne dni.

Zielona sałata z koperkiem i jajkami

Składniki:

Zielona sałata z koperkiem i jajkami

 

  • 1-2 sałaty masłowe
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 2 jajka,
  • 1/2 szkl kefiru
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałata z koperkiem i jajkami
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Liście sałaty dokładnie umyć, osuszyć i w całości ułożyć na półmisku lub w salaterce, skropić sokiem z cytryny i odrobiną soli. Serek homogenizowany wymieszać z kefirem, przyprawić do smaku solą i cukrem. Sałatę oblać sosem, posypać pokrojonymi jajkami i posiekanym koperkiem. Podawać samą lub jako dodatek do obiadu od razu po przygotowaniu.