Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki smaczny dodatek do obiadu.

Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą

 

  • 1 zielona sałata
  • 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą
Dokładnie umyte liście sałaty osuszyć i porwać na drobne kawałki. Pomidora pokroić w kostkę, rzodkiewki w cienkie pół-krążki. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Sałatę połączyć z majonezem, dodać osączoną kukurydzę, pomidora, rzodkiewki, przyprawę curry, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą
Dokładnie umytą sałatę porwać na małe kawałki
Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą
Wszystkie składniki połączyć z majonezem doprawić do smaku