Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielona sałata z wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałata z boczkiem podawać do dania z mięsem

Zielona sałata z wędzonym boczkiem

Składniki:

Zielona sałata z wędzonym boczkiem

 

  • 2 szt sałaty,
  • 5 dag wędzonego boczku,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego,
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałata z wędzonym boczkiem
Liście sałaty dokładnie umyć, osuszyć, porwać lub pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do salaterki. Boczek pokroić w bardzo drobna kostkę wytopić na patelni. Wyjąć skwarki a do przestudzonego tłuszczu dodać do smaku ocet winny i szczyptę cukru. Przestudzonym lecz jeszcze ciepłym sosem oblać sałatę. Posypać skwarkami i drobno posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

sałata