Sposób przygotowania:
Zielona sałatka
Warzywa myjemy.
Z szparagów odłamujemy końce. Gotujemy razem z groszkiem w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez 5-6 minut. Szparagi i groszek odcedzamy.
Na talerzach układamy porwane kawałki sałaty oraz szczawiu. Na każdym z talerzy układamy przekrojone na pół szparagi oraz cukinie pokrojona w słupki. Całość posypujemy groszkiem i liśćmi bazylii.
Oliwę mieszamy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i polewamy sałatkę.
Na sałatkę ścieramy skórkę z niewoskowanej, sparzonej cytryny.
Z szparagów odłamujemy końce. Gotujemy razem z groszkiem w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez 5-6 minut. Szparagi i groszek odcedzamy.
Na talerzach układamy porwane kawałki sałaty oraz szczawiu. Na każdym z talerzy układamy przekrojone na pół szparagi oraz cukinie pokrojona w słupki. Całość posypujemy groszkiem i liśćmi bazylii.
Oliwę mieszamy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i polewamy sałatkę.
Na sałatkę ścieramy skórkę z niewoskowanej, sparzonej cytryny.
zbysiowa