czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Zielona tarta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słone kruche ciasto, zielone warzywa i masa jajeczna, to prosty przepis na tartę, która zasmakuje domownikom :)

Zielona tarta

Składniki:

Zielona tarta

 

Sposób przygotowania:

Zielona tarta
Z mąki, margaryny, śmietany i soli zagnieść jednolite ciasto i schłodzić przez pół godziny.

Fileta z kurczaka pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć kilka minut na rozgrzanej patelni.

Pora pokroić w półplasterki i dodać do kurczaka, a po kilku minutach dodać pokrojoną cukinię.

Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, curry, słodką i ostrą papryką. Podzielonego na małe różyczki brokuła wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku.

Odcedzić i dodać do farszu. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę o średnicy 26 cm.

Na ciasto wyłożyć farsz, zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną i przykryć resztą rozwałkowanego ciasta.

Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut.

Smacznego :)

Tagi:

danie tarta