Sposób przygotowania:
Zielona tarta
Z mąki, margaryny, śmietany i soli zagnieść jednolite ciasto i schłodzić przez pół godziny.
Fileta z kurczaka pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć kilka minut na rozgrzanej patelni.
Pora pokroić w półplasterki i dodać do kurczaka, a po kilku minutach dodać pokrojoną cukinię.
Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, curry, słodką i ostrą papryką. Podzielonego na małe różyczki brokuła wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku.
Odcedzić i dodać do farszu. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę o średnicy 26 cm.
Na ciasto wyłożyć farsz, zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną i przykryć resztą rozwałkowanego ciasta.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut.
Smacznego :)
Fileta z kurczaka pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć kilka minut na rozgrzanej patelni.
Pora pokroić w półplasterki i dodać do kurczaka, a po kilku minutach dodać pokrojoną cukinię.
Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, curry, słodką i ostrą papryką. Podzielonego na małe różyczki brokuła wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku.
Odcedzić i dodać do farszu. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę o średnicy 26 cm.
Na ciasto wyłożyć farsz, zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną i przykryć resztą rozwałkowanego ciasta.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut.
Smacznego :)