Sposób przygotowania:
Zielona zupa krem
Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w kosteczkę, razem z posiekanym czosnkiem podsmażyć na oliwie z masłem.
Podlać bulionem( może być z kostki rosołowej) i gotować do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i podzielony na różyczki brokuł. Miękkie warzywa zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietanką, podgrzać.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Podlać bulionem( może być z kostki rosołowej) i gotować do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i podzielony na różyczki brokuł. Miękkie warzywa zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietanką, podgrzać.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.