Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

SUPERPRZEPIS

Zielone szparagi z pomarańczową nutą

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Nieprzyzwoicie proste danie, jednak doznania smakowe nie do opisania.

 Zielone szparagi z pomarańczową nutą

Składniki:

Zielone szparagi z pomarańczową nutą

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z pomarańczową nutą
Szparagi umyć i pozbawić zdrewniałych końcówek. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić szparagi. Smażyć 5 minut ze wszystkich stron. Skropić sokiem z pomarańczy i grapefruita. Posolić, popieprzyć i smażyć na bardzo małym ogniu przez kolejne 5 minut. Przed samym końcem smażenia całość pokropić sosem worcestershire. Szparagi ułożyć na półmisku i udekorować (jak na zdjęciu). Podawać jako przystawkę do mięs lub jako samodzielne danie ze świeżą bagietką. UWAGA Szparagi przed smażeniem można obgotować (ok 3 min) w lekko osolonej wodzie, wtedy jednak nie będą chrupiące.