BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

"Pierogi" ruskie w waflu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo proste, szybkie i smaczne pierogi ruskie w waflu. Pierogi zasmakowały całej mojej rodzince.

"Pierogi" ruskie w waflu

Składniki:

"Pierogi" ruskie w waflu

 

Sposób przygotowania:

"Pierogi" ruskie w waflu
1. Ziemniaki obrać, opłukać ugotować przecisnąć przez praskę.

2. Cebule obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na złoty kolor.

3. Ser zmielić przez maszynkę do mięsa.

4. Wszystkie składniki dokładnie połączyć z sobą ,doprawiamy solą i pieprzem.

5. Wafle tortowe rozłożyć na każdą nałożyć jeszcze ciepły farsz odczekać około 10 min., aby wafle nam zmiękły.

6. Zwinąć w rulon pokroić pod skosem na szerokość 1,5 cm.

7. Jajka rozbełtać widelcem dolać zimne mleko wymieszać.

8. Pierożki wkładać do jajka stroną gdzie widać farsz z obydwu stron, następnie obtaczać w tartej bułce.

9. smażyć na gorącym oleju na złoty kolor