Sposób przygotowania:
"Pierogi" ruskie w waflu
1. Ziemniaki obrać, opłukać ugotować przecisnąć przez praskę.
2. Cebule obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na złoty kolor.
3. Ser zmielić przez maszynkę do mięsa.
4. Wszystkie składniki dokładnie połączyć z sobą ,doprawiamy solą i pieprzem.
5. Wafle tortowe rozłożyć na każdą nałożyć jeszcze ciepły farsz odczekać około 10 min., aby wafle nam zmiękły.
6. Zwinąć w rulon pokroić pod skosem na szerokość 1,5 cm.
7. Jajka rozbełtać widelcem dolać zimne mleko wymieszać.
8. Pierożki wkładać do jajka stroną gdzie widać farsz z obydwu stron, następnie obtaczać w tartej bułce.
9. smażyć na gorącym oleju na złoty kolor
2. Cebule obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na złoty kolor.
3. Ser zmielić przez maszynkę do mięsa.
4. Wszystkie składniki dokładnie połączyć z sobą ,doprawiamy solą i pieprzem.
5. Wafle tortowe rozłożyć na każdą nałożyć jeszcze ciepły farsz odczekać około 10 min., aby wafle nam zmiękły.
6. Zwinąć w rulon pokroić pod skosem na szerokość 1,5 cm.
7. Jajka rozbełtać widelcem dolać zimne mleko wymieszać.
8. Pierożki wkładać do jajka stroną gdzie widać farsz z obydwu stron, następnie obtaczać w tartej bułce.
9. smażyć na gorącym oleju na złoty kolor
gusia1000