Sposób przygotowania:
Zielony krem z brokułów oraz groszku
Do wywaru wkładam brokuły oraz groszek zielony. Gotuję aż warzywa będą miękkie.
Dodaję sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę majeranku i bazyli. Przez praskę przeciskam czosnek.
Dodaję do zupy. Garnek odstawiam i czekam aż przestygnie.
Za pomocą ręcznego blendera, blenduję do uzyskania jednolitego kremu.
Ponownie garnek wstawiam na ogień i zagotowuję. Podaję ciepła. Smacznego.
Dodaję sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę majeranku i bazyli. Przez praskę przeciskam czosnek.
Dodaję do zupy. Garnek odstawiam i czekam aż przestygnie.
Za pomocą ręcznego blendera, blenduję do uzyskania jednolitego kremu.
Ponownie garnek wstawiam na ogień i zagotowuję. Podaję ciepła. Smacznego.