Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z pomidorami
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać umyć.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczach.
Warzywa umieścić w garnku zalać ok 2 l. wody, gotować do miękkości.
Obraną cebulę oraz pomidory pokroić w kostkę .
Opłukany i osuszony koper posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać pomidory oraz 1/2 kopru, smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.
Zawartość patelni przełożyć do garnka.
Wlać rosół / bulion, doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę połączyć z chochlą zupy, przelać do garnka, dodać pozostały koper.
Pozostawić na gazie kolejne 5 min.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczach.
Warzywa umieścić w garnku zalać ok 2 l. wody, gotować do miękkości.
Obraną cebulę oraz pomidory pokroić w kostkę .
Opłukany i osuszony koper posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać pomidory oraz 1/2 kopru, smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.
Zawartość patelni przełożyć do garnka.
Wlać rosół / bulion, doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę połączyć z chochlą zupy, przelać do garnka, dodać pozostały koper.
Pozostawić na gazie kolejne 5 min.
Sylvia90
Martyna12
Dziękuję bardzo :) szyba , prosta w przygotowaniu i pyszna , cała rodzina się zajadała :)