Sposób przygotowania:
Krem z brokułów z gorgonzolą
W garnku na odrobinie oliwy przesmażamy pokrojony w plasterki czosnek.
Kiedy z garnka zacznie unosić się jego aromat dodajemy pokrojony na różyczki brokuł -razem z korzeniem ) i przesmażamy go 2-3 minuty.
Brokuły zalewamy bulionem i gotujemy około 15 minut. Lekko studzimy – blendujemy. Zblendowaną zupę z powrotem stawiamy na ogniu i dodajemy pokruszony ser gorgonzola – gotujemy 5 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę serwujemy gorącą, z posiekaną papryczką chilli (opcjonalnie ), smacznego :)
Kiedy z garnka zacznie unosić się jego aromat dodajemy pokrojony na różyczki brokuł -razem z korzeniem ) i przesmażamy go 2-3 minuty.
Brokuły zalewamy bulionem i gotujemy około 15 minut. Lekko studzimy – blendujemy. Zblendowaną zupę z powrotem stawiamy na ogniu i dodajemy pokruszony ser gorgonzola – gotujemy 5 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę serwujemy gorącą, z posiekaną papryczką chilli (opcjonalnie ), smacznego :)