monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Leciutka leciuteńka zupka-krem. Idealny obiad po świątecznym ucztowaniu. Pyszna zupka dla osób dbających o linię, zapraszam:)

Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem

 

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały kawałek selera
  • 1 główka zielonej sałaty
  • ½ pęczka świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 jajka na twardo

 

Sposób przygotowania:

Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem
Warzywa( marchewkę, pietruszkę oraz seler) obrać,umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Wlać litr wody i postawić na ogień. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, cukrem oraz oliwą. Na około 5 minut przed końcem gotowania zupy dodać porwaną na mniejsze kawałki sałatę i listki bazylii. Gotować 5 minut i zdjąć z ognia. Zblendować na gładki krem i podawać z cząstkami jajka. Smacznego!
Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem
na pięc minut przed końcem gotowania zupy dodać sałatę i bazylie