Sposób przygotowania:
Zielony pysio
Oddziel białka od żółtek, białka ubij na sztywną pianę, żółtka utrzyj z cukrem, połącz pianę z masą żółtkową, lekko mieszając mikserem. Do masy jajecznej wsyp makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj ciasto drewnianą łyżka. Wlej do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy, piecz 25 minut w temp. 170 st., potem jeszce 15 min. w temp 150 st. Budynie śmietankowe rozpuść w 1,5 szkl. soku, zagotuj resztę soku, wlej budynie. Mieszając, gotuj, aż powstanie gęsta masa. Ostudź, zimną masę rozmasuj na cieście. Na masie ułóż biszkopty z galaretką, przykryj bitą smietaną wymieszaną z jedną tężejącą zieloną galaretka rozpuszczoną w szklance wody. Kiedy skrzepnie, polej dwoma pozostałymi galaretkami przyżądzonymi według przepisu an opakowaniu. Wierzch oprósz tartą zcekoladą.
olimpia200
junette
pozmieniałaś parę szczegółów ale nikt nie jest głupi żeby tego nie zauważyć.