Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekankaETAP 1:
 
1.	Warzywa, brokuł oraz kalafior gotujemy w osolonej wodzie.
2.	Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i również gotujemy w osolonej wodzie.
3.	Cztery jajka gotujemy na twardo a cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4.	Układamy warstwy w naczyniu żaroodpornym, pierwszą warstwą jest 1/3 ziemniaków.
ETAP 2:
 
5. Następnie brokuł i ponownie 1/3 ziemniaków.
ETAP 3:
 
6. Czwartą warstwą jest kalafior, cebulka oraz obrane i drobno posiekane jajka.
ETAP 4:
 
7. Przykrywamy ostatnią warstwą ziemniaków.
ETAP 5:
 
8. Pozostałe 2 jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelce razem ze śmietaną, doprawiamy pieprzem oraz solą i polewamy zapiekankę.
ETAP 6:
 
9. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem i zapiekamy 15 minut w 180°C.
ETAP 7:
 
10.	Zapiekanka gotowa.
11.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
